divendres, 1 de maig del 2009

Tinc tita!


Que si les nenes són tontes, que si els nens són més forts, que si les nenes només ploren, que si els nens són més divertits... a la classe de P3 ha esclatat la guerra de sexes. En Blai cada dia torna a casa amb una nova veritat universal que li han explicat els seus petits congèneres. 
Avui el gran tema és que, per ser nen, pot fer pipí dret. Perquè té tita. I les nenes no. Les nenes són tontes perquè no poden fer pipí dretes i no ténen tita. "Penis", el corregeix la mare. Com es digui, però les nenes no en tenen. Apa!
Decidida a tallar d'arrel el que ella defineix com una incipient actitut masclista, la mare feminista aposta pel diàleg i explica al seu fill que no per tenir penis els nens són millors que les nenes. El nen se la mira amb cara de què-m'has-d'explicar-tu-a-mi. La mare, pacient, insisteix en que tots són iguals, però que les nenes, quan es fan dones, poden tenir fills i que això els nens sí que no ho podran fer mai. En canvi, les nenes i les dones, si volen, també poden fer pipí dretes. Ella mateixa ho faria si li donés la gana! El nen, que l'ha estat escoltant en silenci, se la mira incrèdul quan sent això, i li pregunta: "Però mama, tu tens penis?". I la mare, perdent els estreps, respon cridant "JA T'HE DIT QUE LES DONES NO EN TENIM!". El nen se la mira amb suficiència i li contesta: "... doncs te n'hauràs de comprar un".

Publicat a Time Out Barcelona nº61

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada