dijous, 21 de maig del 2009

Tengo una pregunta para usted...


"Com es fan els nens?", pregunta en Pauet a mig dinar. La mare s'ennuega, i el pare una mica més i escup el glop de vi. "Per on surten ho tinc clar, el que no sé és per on entren", afegeix curiós.
"Calma. Contestem pedagògicament", es diuen els pares amb la mirada l'un a l'altre; i el pare pren la paraula: "Mira, Pauet, el pare posa una llavor dins de la mare, la llavor creix i es fa un nen". Molt bé. "I com l'hi posa?", pregunta en Pauet.  El pare respira fons i li diu: "Doncs l'hi posa amb el penis". Rèplica automàtica del nen: "I això com es fa?". El pare nota que el coll de la camisa li va ara una mica just; aquesta resposta pedagògica s eli està fent massa llarga. "Doncs el pare i la mare s'estiren al llit i..." una mirada censuradora de la seva dona, en plan a-veure-què-expliques-tu-ara, li talla el discurs. 
"I qui es posa a sobre de qui?" –en Pauet és un nen amb moltes inquietuds; ja ho diu la seva professora, que per tenir sis anys pregunta molt a classe. El pare sua. La mare li fot patada per sota la taula. "Ehm... doncs depén, de vegades un, de vegades l'altre", contesta el pare amb un fil de veu. "Ah", diu el nen. Silenci. "Papa, i quan em vau fer a mi, qui estava a sobre i qui estava a sota?". El pare es vol fondre. Només atina a murmurar un tímid "Doncs ara no me'n recordo, rei". "Com que no te'n recordes? Si m'estaveu fent a MI", crida indignat. Quina poca consideració.

Publicat a Time Out Barcelona nº68

5 comentaris:

  1. Molt poca consideració, té tota la raó en Pauet.

    ResponElimina
  2. Molt bo. El millor, la relació entre el text i el dibuix.

    ResponElimina
  3. com diu una bona amiga, "atiende!"; que és que no estem per lo que hem d'estar... ;-)))
    reitx, m'encanta!!!
    MMMMUAXXX

    ResponElimina
  4. doncs jo un dia vaig ser testimoni de com uns pares joves i moderns es posaven de color sargantana tirant cap a morat, passant pel vermell ataronjat i el blau faber-castell, quan la seva filla de 12 anys va preguntar, en bell mig d'un restaurant y a voz en cuello "mama què vol dir masturbar????!"

    ResponElimina