dijous, 21 de maig del 2009

La fase rosa


L'altre dia una amiga em deia, resignada, que la seva filla de 4 anys està en plena fase rosa. Tot ho vol d'aquest color: la roba, les sabates, les gomes del cabell... tot ha de ser rosa-que-l'amor-s'hi-posa (i si és de les princeses Disney, molt millor). Es veu qu és una etapa que passen la majoria de nenes, i que va a més fins que se supera (o no). El primer símptoma és això del color rosa, després venen braçalets, collarets, arracades... i les nenes es guarneixen com arbres de nadal.
Els nens se les miren estranyats, pensant que s'han tornat boges (i aquí comença a obrir-se l'esquerda del no-hi-ha-qui-les-entengui-les-dones); i elles, contentes d'estar tan guapes, fan una rialleta i els hi piquen l'ullet (llavors ve quan ells pensen que, pobretes, els hi deu haver entrat alguna cosa a l'ull). L'etapa culmina amb maquillatges i purpurines vàries (els nens: "per què porteu la cara bruta?".
Les que vam ser nenes als 70 també haviem tingut el nostre moment d'exaltació de la feminitat, sí, però, fins a aquests extrems? I és que ara tenim petites Gabrielles Solís de Mujeres Desesperadas, pets presumits, que quan van a jugar a casa l'amigueta, li pregunten amb una rialleta pèrfida a la mare d'aquesta que per què no es tenyeix les canes, que si no hauria de fer servir una antiarrugues a la seva edat o si ja té a punt l'anticel·lulítica per l'operació bikini. Qué mones... 

Publicat a Time Out Barcelona nº67

3 comentaris:

  1. Ra, carinyo: que no t'enrecordes de la Señorita Pepis? Tot i aixó téns raó, aixó del cult a la imatge va massa lluny.

    ResponElimina
  2. I qui és aquesta nena de quatre anys? ;o)

    Però el bòtox encara no l'ha descobert.

    OMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.

    ResponElimina
  3. Hehehehe! Una petita musa que conec ;-)

    ResponElimina